Vardagsfokus

Därför bör du köpa cykel

Därför bör du köpa cykel

Cykling är ett roligt och effektivt sätt att komma i form, samtidigt som det är ett miljömedvetet val av fordon för att ta sig från en plats till en annan. Att börja cykla kan vara ett av de bästa besluten du någonsin fattar. Här berättar vi varför du bör köpa cykel och börja cykla.

Du kommer kunna ta dig fram snabbare

Genom att köpa cykel och börja pendla kommer du kunna ta dig från hemmet till arbetsplatsen eller skolan på kortare tid, förutsatt att du likt många andra svenskar bor i en stad med tät rusningstrafik. Faktum är att du i Stockholmstrafiken ofta kan halvera pendlingstiden och på 30 minuter cykla en sträcka som skulle ta dig en timme med egen bil eller lokaltrafiken. Ofta går det inte snabbare än 10-12 kilometer i timmen att färdas med bil i rusningstrafik, medan du skulle kunna färdas dubbelt så snabbt på din cykel.

Du kan förbättra din sömnkvalitet genom att köpa cykel

Om du fortfarande inte är övertygad om att du bör köpa en cykel, kommer du kanske kunna övertygas av en förbättrad sömnkvalitet? Det är nämligen så att forskare vid Stanford University har funnit att personer som lider av sömnbrist kan förbättra sin sömnkvalitet genom att cykla i 20-30 minuter varannan dag. Personerna i studien somnade på halva tiden jämfört med normalt, och deras sömntid ökade dessutom med nästan en timme.

Du kommer kunna tänka klarare

Om du känner att du behöver få en tillväxt av grå hjärnsubstans bör du fundera på att köpa cykel och börja ägna dig åt cykling. Forskare vid universitetet i Illinois har nämligen funnit bevis på att cykling leder till en förbättring på så mycket som 15 procent i mentala test. Anledningen till detta är att cyklingen främjar uppbyggnaden av nya hjärnceller i den del av hjärnan som är ansvarig för minnet, vilket annars försämras från 30 års ålder.

Det finns förstås många fler anledningar att köpa cykel än ovanstående, men vi tror att du fattar poängen: ditt liv kommer förbättras markant på så många olika sätt om du börjar cykla!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *