Vardagsfokus

Att Bygga en Walkin Closet

Planering

Innan man börjar bygga en walkin closet är det viktigt att planera och bestämma vad man vill ha i sin garderob. Först och främst bör man bestämma vilka kläder och accessoarer som ska förvaras i garderoben. Det är också viktigt att mäta utrymmet där garderoben ska byggas för att kunna planera inredningen.

Budgetering

När man har planerat sin walkin closet är det dags att sätta upp en budget. Det är viktigt att ha en realistisk budget för att undvika överraskningar och extra kostnader. Det kan vara en bra idé att ta in offerter från olika företag och jämföra priser för att hitta det bästa alternativet.

Genomförande

När man har planerat och budgeterat kan man börja bygga sin walkin closet. Det är viktigt att ha rätt verktyg och material för att bygget ska bli så smidigt som möjligt. Det kan vara en bra idé att anlita en professionell hantverkare för att säkerställa att allt görs korrekt och enligt planen.

För att inreda walkin closeten kan man använda olika förvaringslösningar såsom hyllor, klädstänger, byråer och skohyllor. Det är viktigt att tänka på att utnyttja utrymmet maximalt och att ha en översiktlig och organiserad garderob.

Att bygga en walkin closet kan vara en stor investering men det kan också vara en bra lösning för att få mer utrymme och en mer organiserad garderob.

Underhåll av Walkin Closet

För att hålla en walkin closet organiserad och fräsch krävs det lite underhåll. Här är några tips för att underhålla din walkin closet på bästa sätt:

Hålla det rent och dammfritt

Det är viktigt att regelbundet rengöra din walkin closet för att hålla den dammfri och fräsch. Dammsug mattan eller golvet, torka av hyllor och lådor med en fuktig trasa och använd en dammvippa för att nå svåråtkomliga områden.

Organisera regelbundet

För att undvika att din walkin closet blir överfull och oorganiserad är det viktigt att organisera regelbundet. Sortera igenom kläder och accessoarer och donera eller sälj det som inte längre används. Använd korgar eller lådor för att hålla mindre föremål som smycken och bälten organiserade.

Använd rätt klädhängare

För att undvika att kläderna blir skrynkliga och missformade är det viktigt att använda rätt klädhängare. Använd klädhängare som passar till typen av kläder du hänger upp, t.ex. bredare hängare för jackor och smalare hängare för blusar. Undvik trådhängare som kan lämna märken på kläderna.

Förvara skor på rätt sätt

För att undvika att skor blir skadade eller missfärgade är det viktigt att förvara dem på rätt sätt. Använd skohyllor eller skokartonger för att hålla skorna organiserade och skyddade från damm och smuts. Se till att skorna är torra innan du lägger dem på hyllan eller i kartongen.

Genom att följa dessa enkla tips kan du hålla din walkin closet organiserad och fräsch under lång tid.