Vardagsfokus

Hur bör stockholmarna välja sina målare?

Hur bör stockholmarna välja sina målare?

Behöver du hitta en bra målare i Stockholm? Stockholm är landets största stad och erbjuder således ett stort urval av målare att välja mellan. Det finns ganska många skräckhistorier om konsumenter som råkat stöta på oseriösa hantverkare i Stockholm och andra större städer. För att sålla bland urvalet, finns det en del saker man kan leta efter.

Garanti

En målare i Stockholm (målarenstockholm.se) har sammanfattat ett flertal fördelar med dem. Dessa fördelar är något som kan vara bra för gemene konsument att leta efter. Det första de nämner är garanti. En seriös målare, som arbetar efter konstens alla regler, kan erbjuda just det. Eftersom det finns målare som lämnar nöjd-kund-garanti på samtliga arbeten de utför – varför då välja en som inte gör det?

Kommunikation

En god målare har ambitionen att föra en tydlig projektledning, med kontinuerlig dialog under arbetets gång. Det här är framförallt viktigt för större projekt, då arbetet är mer komplicerat, och mer pengar spenderas.

Muntliga överenskommelser bör tas seriöst, och firman bör inte vara rädd för att skriva avtal om hela arbetet. Som konsument känns det tryggt att ha i princip allt på papper. Det bör kännas tryggt för målaren också.

F-skattsedel

Om målaren har en A-skattsedel innebär det att du får visst ansvar som arbetsgivare. Det innebär extra administrativt arbete för dig. En målare med F-skattsedel skickar en faktura som du betalar – och därmed ska ditt pappersarbete vara över. Samma gäller med ROT-avdraget, något som målaren bör hantera.

Ett brett urval av tjänster

Det finns många målare i Stockholm som har ett brett urval av tjänster. Förutom invändig och utvändig målning, kan det till exempel finnas tapetsering, nybyggnadsmålning och underhållsmålning i tjänstesortimentet. Dessutom finns det många som kan hjälpa till med helrenovering – men då samarbetar de sannolikt med hantverkare och andra entreprenörer för att lyckas med det.

Goda referenser och omdömen

Innan man anlitar en målare är det bra att titta på omdömen och referenser. Be gärna målaren om tidigare kunder som du kan ringa och fråga om arbetet. Titta även på hur omdömen på nätet ser ut – men dra inte alltför stora slutsatser av just det.

Målarenstockholm.se används enbart som exempel. Även andra måleriföretag finns i Stockholm som erbjuder samma tjänster.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *