Vardagsfokus

Hur går det till med hemstädning?

Hur går det till med hemstädning?

Det finns många bra anledningar och fördelar med att anlita en städfirma för att städa sitt hem. Man kan till exempel spara in stora mängder tid genom att inte lägga tid på att städa själv. Därtill blir det ofta väldigt mycket renare när en professionell städfirma gör jobbet, och så kan det kännas rått lyxigt att komma hem till en nystädad lägenhet eller villa.

Hur går det till med hemstädning?

När man valt ut en städfirma att anlita så kontaktar man företaget via telefon, e-post eller hemsida, viklundsstad.se. Under ett första möte med städfirman går man igenom vilka behov kunden har av städning. Därefter ger städfirman ett prisförslag som kunden kan välja att acceptera. Om man vill ha en regelbunden hemstädning så erbjuder städfirmor ofta ett månadsvist abonnemang, där timpriset är något lägre än om man anlitar städfirman timvis. Hur många timmar som behövs för att städa ens hem beror såklart på hemmets storlek och antal rum, men beror också på om det finns husdjur och barn i hushållet. Det kan öka antalet timmar som behövs för att städa klart.

Vad erbjuder städfirman?

För att det ska kännas så tryggt som möjligt att använda sig av en professionell städfirma så kan man välja att alltid få sitt hem städat av samma person. Man lär då känna personen som regelbundet besöker ens hem, och personen i fråga lär känna ditt hem och de specifika städrutiner som gäller just där. Om någonting skulle gå sönder så täcks det av städfirmans ansvarsförsäkring. När man anlitar en städfirma bör man kontrollera att de har en sådan försäkring.

Dina val

För det mesta kan man välja att få sitt hem städat varje vecka, varannan vecka eller var fjärde vecka. Det är upp till kunden att bestämma hur ofta det ska vara. Därtill får man välja vilken veckodag städningen ska ske. Samma veckodag gäller för varje besök. Vad gäller städartiklar och utrustning så kan man som kund välja att antingen köpa sina egna rengöringsprodukter och -medel, eller beställa dessa från städfirman. Städfirman använder generellt kundens dammsugare och städningsutrustning. Som tillägg till städningen kan man beställa extra tjänster, som till exempel tvätt och strykning av kläder, med mera.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *