Vardagsfokus

Bilbärgare i Stockholm

De som har C-körkort har överlag mycket stor chans att hitta jobb i Sverige. Bristen på lastbilschaufförer är stor och ett sätt att nischa sig är att söka jobb inom bilbärgning. För att hitta en bilbärgare i Stockholm är detta en bra och etablerad spelare.

Här hittar du jobben inom bilbärgning

Börja med att fundera på var i landet du kan jobba. Söker du jobb över hela landet eller enbart exempelvis i Stockholm eller Malmö? Jobbannonser hittas bland annat på Blocket.se (Blocketjobb), Safari och Indeed. Var noga med att läsa de annonser som ligger ute kring vad som efterfrågas, arbetstider osv. Men nöj dig inte med sidor som presenterar specifika jobbannonser. Det finns nämligen flera företag inom bilbärgning som ”hela tiden” söker personal. Detta just på grund av kravet på C-körkort och annan utbildning. Ett företag i Stockholm anger exempelvis att de alltid tar emot spontanansökningar vilket direkt kan ske via deras webbplats.

Egenskaper, erfarenheter och utbildning

Ett grundläggande intresse för bilar är en klar fördel. Men även en servicekänsla då de flesta uppdrag som genomförs sker för att hjälpa människor. Det kan handla om allt från att starta en bil som inte startar till att bärga bort flera krockade bilar. De flesta bärgare kräver C-körkort vilket därmed även brukar anges som ett krav. Det finns däremot mindre ”minibärgare” men för att kunna jobba flexibelt med olika bärgare brukar körkortskravet finnas. Räkna även med att kunna jobba jour. Det kan vara långa arbetspass där du ska kunna inställa dig inom en viss tid. Arbetet innebär även kvällar och helger och delvis nattarbete. Att kunna vara flexibel i sina arbetstider är därmed nödvändigt. I många arbetsannonser nämns även att det är en fördel om man jobbat med fordonsreparationer eller har CE-behörighet.

Hård konkurrens inom bilbärgning i Stockholm

Det är mycket olika hur hård konkurrensen är om jobben. I Stockholm finns efterfrågan vilket främst beror på den mängd trafik som finns i staden. På mindre orter är det däremot inte lika lätt att få jobb inom bilbärgning. Flera sidor som ger prognoser för framtiden anger att det är hård konkurrens om jobben inom branschen. Detta beroende på att branschen är smal. Det kanske enbart finns ett par bärgare i en mindre stad och många som jobbar inom bilbärgning gör detta under lång tid.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *