Vardagsfokus

Tips för att välja ett extra simkort eller datasim

Många har behov av extra simkort eller datasim för att kunna surfa med olika enheter och det finns dessutom många operatörer som erbjuder det. Vid valet finns främst två saker som kan vara bra att undersöka närmare och det är surfmängd och pris men det finns även andra saker som kan vara smarta att kolla upp inför valet. Läs mer om extra sim, vad det är och används till och annat som kan vara bra att veta här.

Vad är ett extra simkort?

Ett extra simkort är ett slags simkort som kan användas i olika enheter för att man ska kunna surfa på nätet. Normalt sett så stödjer inte dessa kort samtal men däremot kan meddelanden vara möjligt i vissa fall.

Nedan följer några vanliga användningsområden för dessa extrakort, som passar i olika enheter:

  • Extra simkort i surfplattor – Ett av dom mest vanliga användningsområdena för extra simkort är troligen i surfplattor. Med ett eget kort i plattan blir den ännu mer flexibel om man behöver inte koppla upp sig på ett WiFi, utan man kan komma åt internet och surfa var som helst.
  • I bilen – ett annat användningsområde för ett extra simkort eller datasim är i bilen. Har man till exempel en mobil router så kan man få WiFi i bilen men för att det ska fungera behöver man ett sim med data. Detta är perfekt vid längre bilfärder där man har passagerare som vill streama film eller serier eller spela spel under resans gång.

Korten kan även användas i annan utrustning, så som kameror, robotdammsugare och liknande om man vill kunna ansluta dom till olika appar.

Hur väljer man?

Det finns flera operatörer som erbjuder extra simkort och det man bör fundera på inför valet är främst hur mycket surf/ data man kan tänkas behöva. När man kommit fram till svaret på den punkten kan man med fördel jämföra kort från olika leverantörer för att se om priset skiljer sig eller om det är snarlikt.

Det kan även vara bra att ta en titt på en så kallad täckningskarta, för att se var dom olika operatörerna har bra och dålig täckning. Är kortet tänkt att användas på resande fot har detta kanske ingen större betydelse, men det kan ändå vara värt att kolla.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *