Vardagsfokus

Stockholms Elbolag erbjuder el från förnybara källor

Idag marknadsför sig allt fler leverantörer av el som gröna alternativ. Det är dock ganska svårt för konsumenter att få ett bra grepp om vad som egentligen menas med ‘grön el’. Därför är det viktigt att ta reda på mer innan du bestämmer dig för att köpa en sådan produkt. Vad vi däremot kan säga med säkerhet är att Stockholms Elbolag erbjuder el från just förnybara källor.

Det finns också anledning att undersöka möjligheten att köpa grön energi. Många svenskar har nämligen möjligheten att välja el från förnybara källor om de bara vill. Genom att göra detta kan du säkerställa att den el som du köper kommer från miljövänliga elproducenter snarare än från tysk kolkraft och dylikt. Detta har många fördelar för dig som konsument och världsmedborgare.

Med grön el menas ofta att elen är 100 % fossilfri. Denna elektricitet kan komma från flertalet olika källor som allesammans har en sak gemensamt: de är förnybara. Det rör sig med andra ord om fossilfri och förnybar el från vattenkraft, vindkraft och solkraft. Alla dessa tre källor är bättre för miljön än till exempel kolkraft, naturgas och kärnkraft. Därför bör du som konsument ställa krav på ditt elbolag att använda sig av grön energi istället för brun sådan.

Välj Stockholms Elbolag om du vill köpa grön el

Många svenskar vill innerst inne väl och är intresserad av av att köpa el från förnybara källor. För det är nämligen inte bara aktivister och lobbyister som kan göra stor skillnad för miljön. Även konsumenternas kraft är en stor och viktig faktor när det kommer till att påverka de olika aktörerna på energimarknaden.

Det är här som Stockholms Elbolag och deras gröna el kommer in i bilden. Det finns faktiskt flera goda anledningar att välja grön el framför smutsig, brun elektricitet. Till fördelarna hör bland annat att:

  • Ditt val av elleverantör har en stor inverkan på din personliga miljöpåverkan
  • Du är med och skapar en ökad efterfrågan på förnybar energi och möjliggör gröna investeringar
  • Du kan göra en tydlig skillnad som enskild konsument genom att välja ett grönare alternativ

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *