Vardagsfokus

Flytta till Landskrona – Från flyttfirma till adressändring…

Väntar en flytt till Landskrona för dig som privatperson – eller som företagare? Kom ihåg att tänka på allt från att boka flyttfirma till att kontrollera förskoleplats.

Boka flyttfirma i Landskrona

Vid månadsskiftet är det flest som vill boka en flyttfirma och det gäller i detta fall att vara ute i god tid. Det bästa är att kontakta flera flyttfirmor och låta dem ge offert på det arbete som ska utföras. Bara i Landskrona finns det 10 flyttfirmor, enligt Eniro.se.
För de som vill ha en så bekväm flytt som möjligt kan en flyttfirma anlitas för:

  • Flytten
  • Packa och packa upp
  • Magasinering (vid behov)
  • Flyttstädning

Det är även inte ovanligt att en flyttfirma har kontakt med snickare, elektriker och andra hantverkare. Det innebär att de även kan erbjuda montering av möbler, dragning av el, installering av WiFi osv. Detta är däremot tjänster som främst företag brukar beställa.

Adressändring kan ske i förväg

På adressandring.se kan adressändring ske förväg. Detta genom att datum för själva flytten anges vid anmälan. Detta sker primärt för att få posten till den nya adressen.

Kom ihåg att även ändring av folkbokföringsadressen sker hos Skatteverket. Flera företag skickar exempelvis enbart post till personens folkbokföringsadress. Även detta kan ske innan själva flytten sker.

Förskola, Skola, Högskola

Landskrona har samarbete med Lunds universitet vilket innebär att studier på alla nivåer erbjuds – från förskola till universitet. Via Landskrona.se går det att nå kontaktuppgifter till olika förskolor samt information om hur barn ställs i kön för offentlig omvårdnad.

Ansökan till Lunds universitet kan ske två gånger per år. Mer information om vilka kurser och utbildningar som finns tillgängliga kan ses på LU.se

Planera resor inom staden

Lokala kommunala resor sker med Skånetrafiken. För att se hållplatser och tidtabeller kan dess hemsida besökas.

Hitta boende

De flesta som flyttar till en ny stad har redan boende ordnat. Men för vissa kan flytten ske på grund av studier eller jobb som börjar även om boendefrågan är löst. I detta fall kan de bo på hotell eller vandrarhem till att de hittat boende. En lista på fastighetsägare finns på ilandskrona.se. Där presenteras även nya bostadsområden som håller på att växa fram. De som inte har bråttom kan skriva avtal för nya bostadsrätter som förväntas vara klara 1 – 2 år från att byggnation påbörjas.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *