Vardagsfokus

Parterapi – på plats eller online?

Samboskap, förhållande eller äktenskap. Oavsett vilken typ av relation man har uppstår både konflikter och ibland även kriser och nästan hälften av alla äktenskap i Sverige slutar med skilsmässa. Många ger upp när problemen känns för stora och svåra att hantera men faktum är att dom flesta typer av problem går att lösa med hjälp av parterapi. Det är inte helt sällan ett par slutar kommunicera med varandra och en av grundstenarna för en bra relation är att just kunna prata med varandra. I stora städer som Stockholm finns ett stort utbud att välja bland när det kommer till olika metoder av parterapi. Bor man någon annanstans där det inte finns samma valmöjlighet kan man med fördel välja att utföra samtalen online.

Parterapi online

Parterapi erbjuds i en mängd olika former och numera kan man även prata med en terapeut via onlinesamtal. Det kan vara en fördel för dom som har svårt att ta sig iväg av praktiska skäl eller för dom som tycker det känns skamligt att gå in på en mottagning på grund av risken att bli sedd av någon man känner. Det är möjligtvis bara ett problem för den som bor i en mindre stad men även om man bor i Stockholm kan det vara ett bra sätt att ta första steget till hjälp. Ett onlinesamtal i parterapi fungerar i stort sett på samma sätt som om man hade bokat in en fysisk träff med en terapeut. Man försöker hitta grunden till problemet samt hitta verktyg för en bättre kommunikation. Det är kort och gott samma typ av samtal bara det att det sker på distans istället för på plats i en lokal.

Parterapi Stockholm

Oavsett var man bor i landet så finns tillgång till parterapi. Utbudet kan dock variera och enligt statistik så föredrar många att besöka privata terapeuter framför den hjälp man kan få hos sin kommun. Bor man i Stockholm finns ett enormt utbud att välja bland både vad gäller terapeuter och vilka metoder dom använder sig av och man kan välja fritt på ett annat sätt. Är man däremot inte bosatt i Stockholm utan på en mindre ort kan det finnas mindre att välja bland och då kan det vara en god idé att istället se vilken hjälp som finns online, för att kanske hellre välja den metoden. Besök denna sida för parterapi i Stockholm.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *