Vardagsfokus

Klassade säkerhetsdörrar för huset

Har man inte vid något tidigare tillfälle satt sig in i vad olika säkerhetsdörrar har för klassning, är det svårt att ta ett snabbt beslut i frågan. När man köper säkerhetsdörrar gäller det ofta att sätta sig in i alla frågor på förhand. Till skillnad från många andra dörrar är dessa inte färdiga för leverans. De tillverkas och anpassas helt utifrån vad kunden önskar. Kanske vill man komplettera sin säkerhetsdörr med ytterligare någon funktion, eller behöver mått som inte hör till det vanliga. Oavsett kan man räkna med att få just en sådan dörr man söker!

Torterolo och andra företag som jobbar med säkerhetsdörrar, har stor erfarenhet av att plocka fram just den yta som efterfrågas. Även om det i grund och botten är samma dörrkonstruktion, anpassas dess yttre för att fungera bra i trapphus och område. Klassiska dörrar med anrik prägel kan ofta vara att föredra om man bor i äldre fastigheter. I ett villakvarter kanske en färgstark dörr med glasparti är mer i linje med omgivningen? Det yttre är dock inte någonting som avslöjar vilken säkerhetsklassning dörren fått. Detta är väl dolt inuti dess konstruktion.

Säkerhetsklass 4

När det rör sig om en dörr som skall skydda en vanlig bostad, är säkerhetsklass 4 ofta tillräckligt. I kombination med bra övrig säkerhet kan denna dörr stå emot även utdragna försök att komma in. Det är ovanligt att man väljer någon högre klassning till privata hus även om det naturligtvis är möjligt om man skulle önska detta.

Skillnaden mellan de lägre klasserna och säkerhetsdörrar klass 4 är stor. De tidigare är utmärkta för att minimera risken för att någon tar tillfället att gå in när de är i närheten. För de senare dörrarna gäller helt andra nivåer av säkerhetsaspekter. Dessa kan stå emot även lång tids bearbetning med såväl borrmaskin som mejslar, bultsaxar och yxor. Kort sagt en dörr som inte ger vika! Värt att tänka på är att man även kan byta ut hela dörrposten för att minimera att träet ger sig efter viss tids försök. Under tiden någon står och jobbar med dörren kan en rad ögon riktas mot dörren och väktare ingripa.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *