Vardagsfokus

Även smörgåstårtorna beställs nu digitalt

När E-handeln började växa i Sverige var det nog få som trodde att vi några år senare skulle beställa mat, tårtor och annat ätbart via nätet på samma sätt som vi beställer USB-minnen och böcker. Men köpmönstret har ändrats snabbt och detta även mot bakverken.

Med allt större onlinehandel har matbutiker, konditorier och bagerier även behövt se över hur kunderna kan beställa deras varor och tjänster. Även om de allra flesta beställer smörgåstårta över disk eller telefon så går det idag även att beställa dem digitalt. Detta i alla fall via en butik på Östermalm som erbjuder de flesta av sina tårtor via en onlinetjänst. Om det blir en kraftig konkurrensfördel kommer säkerligen fler bagerier och konditorier att följa efter.

Så fungerar det att beställa smörgåstårta

Först väljs vilken smörgåstårta som ska beställas och sedan hur många portioner den ska bestå av. Därefter läggs tårtan i varukorgen. Så länge är det alltså exakt samma process som vid klassisk E-handel. Därefter anges personuppgifter och betalningen genomförs. Antingen åker man till företaget på Östermalm och hämtar smörgåstårtorna i deras butik. Detta den dag man angett i beställningen att hämtning kommer att ske. Det andra alternativet är att välja utkörning vilket däremot enbart sker inom Stockholm och vissa andra delar av Sverige. Vid val av hemkörning tillkommer däremot en extra avgift vilket gör det relativt dyrt att enbart köpa en enda tårta. Är det ett par tårtor blir fraktkostnaden inte speciellt stor per tårta. Men de som ändå bor i området kan ju spara avgiften på att själv åka och hämta den.

Även via portaler som förmedlar smörgåstårtor

Att bygga upp en webbshop med tillhörande betalningslösning är inte helt lätt för alla företag. Men de kan ändå sälja smörgåstårtor via beställningar online. Det sker då via portaler som förmedlar så kallade tårtogram. De tar hand om beställningen, betalningen och kundkontakten. De förmedlar sedan denna beställning till ett konditori i närheten där tårtan ska levereras varpå dessa gör det. Så även om företaget ovan i Östermalm har egen webblösning och eventuellt är ensamma om detta inom sitt område så skapas ändå smidiga lösningar för övriga företag som vill erbjuda liknande lösningar.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *